Mission failed

27 Jul

Inför dagens utflykt till innerstaden hade jag en kort lista över saker som skulle uträttas. Det var verkligen inga svåra saker. Dessutom inom samma geografiska område. Jag misslyckades med tre av fyra. Och dessutom drog jag på mig tre följdfel. Mission failed känns som en underdrift.

Jag skulle till Lindhagen via Odenplan och Fridhemsplan var min tanke. Åkte således till Odenplan för uppdrag 1: koffeinfritt svart te. När jag kommer fram till tebutiken är den sommarstängd. Det sa de ingenting om när jag mailade med dem i förra veckan. Där står jag och muttrar tills jag inser att det är fel tebutik och att jag bara hade förutsatt att det var den tebutiken jag mailat med. Så nu noterar jag att Odengatan är lång och att det antagligen finns fler tebutiker än en på denna gata. Inget koffeinfritt svart te alltså.

Men! Jag kommer på att det kanske stod Odenplan så jag går runt hörnet för att spana på en annan tebutik som jag vet ligger på en tvärgata. På min väg fann jag ett lömskt antikvariat med romaner för 10 eller om det var 2o kronor stycket på ett ställ utanför. Ganska fina romaner så jag fastnade för att kolla läget. När jag lyfter blicken ser jag i skylten ett exemplar av Carl Kihlboms one-of-a-kind mastodontverk Vallonerna, om just vallonerna. Denna bok har jag letat efter så jag var ju bara tvungen att slå till. Priset? Det pratar vi inte högt om.

Utan te men med tjock dyrbok beger jag mig till Fridhemsplan för att återlämna bok till biblo och låna annan bok. Lyckas faktiskt med konststycket att lämna tillbaka boken, för övrigt det enda av mina uppdrag som lyckades idag. Jippie! Bra jobbat. ähum. Och så skulle jag låna en särskild bok, men den stod inte där den skulle. Och det skulle inte förvåna mig om någon annan idog bloggläsare hade knyckt den mitt framför näsan på mig. Istället spontanlånade jag två böcker som jag verkligen aldrig haft en tanke på att läsa. Så kan det gå…

Plan inför i morgon: googla var tebutiken ligger. Det skulle du gjort från början dumskalle.

Annonser

8 svar to “Mission failed”

 1. Katarina juli 28, 2010 den 11:14 f m #

  Du glömde nämna att du fick agera vägvisare på Odenplan för några turister också. Jag såg dig allt! 😉

  • loveina juli 28, 2010 den 11:17 f m #

   Ja just ja! Det gjorde jag också! De skulle till Vanadisbadet tror jag.

  • loveina juli 28, 2010 den 11:33 f m #

   Och du såg mig!? Det var ju lustigt.

 2. Sandra juli 28, 2010 den 11:19 f m #

  Det finns en te-butik på Odengatan nere vid Birger Jarlsgatan nästan. Kan det varit den du skulle till egentligen?

  • loveina juli 28, 2010 den 11:32 f m #

   Nu har jag googlat och det var precis dit jag skulle. Nu vet jag och får väl ta en utflykt dit i morgon. Har du handlat där? De verkar trevliga – har svarat tre gånger på samma mailförfrågan… 🙂

 3. Sandra juli 28, 2010 den 11:49 f m #

  Har bara varit inne och kollat men de hade mycket kul där! Himla mysig butik!

  De verkar angelägna iallafall, med tanke på svarsfrekvensen. 🙂

 4. Charlie juli 28, 2010 den 10:51 e m #

  Det ligger en jättemysig tebutik på Odengatan/Roslagsgatan som heter Tehuset Java. Absolut den största tebutiken jag sett i sthlm… De har koffeinfritt svart te. Prova!

  • loveina juli 28, 2010 den 11:12 e m #

   Hej Charlie!

   Det var precis dit jag trodde att jag var på väg! I morgon blir det ett nytt, och förhoppningsvis mer framgångsrikt, försök.

   Största tebutiken i Stockholm låter dessutom riktigt bra! Att jag inte hört om den förut – måste bero på att just de kvarteren är som en vit fläck på min karta. 🙂

   Men i morgon så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: