Vikten av choklad

12 Dec

Varje år  de senaste, ja säg, tio åren har jag antingen fått eller köpt mig en chokladkalender. De senaste åren har jag köpt en till sambon också för han sa alltid att han ingen behövde och sen satt han där med hundvalpsögon och jag hade en halv chokladkalender. Om ens det. Men det var inte det jag tänkte skriva om.

Jag köper mig alltså en chokladkalender i god tid till den första december. Sen den första december öppnar jag luckan som det står 1 på och äter den första biten. Så här långt brukar jag inte ha några problem. Inte heller brukar jag ha problem med lucka nummer 2, men redan vid 3 brukar det haka upp sig. Jag glömmer bort att öppna lucka nummer 3 den tredje december. Det kanske är mycket på jobbet eller jag leder ett jympapass och kommer hem sent. Jag glömmer antagligen bort lucka 4 den fjärde också. Och sen är det igång.

Det är väl inget att orda om, tänker du antagligen nu. Nej, säger jag, det skulle du ha alldeles rätt i, om det bara handlade om att äta äckliga små chokladbitar på rätt dag. Men det handlar om så mycket mer än så. Du kanske inte har ägnat det så mycket tanke med det är faktiskt en chokladkalender. Inte bara choklad utan även kalender. En kalender är till hjälp när det gäller att hålla reda på dagarna och när man glömmer att äta chokladen så märker man inte att dagarna går.

Och ganska nära december månads slut kommer en helg som oftast närmar sig med chockartad hastighet. Och nu kanske jag upprepar mig, men det är detta som chokladkalendern ska hjälpa till att avvärja. Den chockartade hastigheten alltså. Rätt nyttjad så får man hjälp av kalendern att inse att julen närmar sig. ”Jaha nummer 10, då är det 14 dagar kvar” kan man tänka. Dagen efter ”jaha nummer 11, då är det 13 dagar kvar” och så vidare. I den bästa av världar skulle jag alltså ha full koll på att julen närmar sig och i exakt vilken takt.

Istället är det så här: ”shit kolla! Jag har glömt chokladkalendern och har hela 6 bitar att äta ikapp idag. *mums mums* IIIiiHH!!! Är det redan den 10e?! Det var ju den fjärde igår!” Och sen igen ”nämen kolla, nu har jag glömt kalendern igen och nu har jag fem bitar att äta *mums mums* IIIIiiiH!!! 15e december!!!? REDAN!!!?”

Du förstår att det här är ett problem. Om jag bara kunde nyttja min chokladkalender rätt så skulle jag inte behöva ha julpanik. Och du förstår vad hjälpta de med julpanik skulle vara av att ha en chokladkalender. Och du förstår!!! – hur illa mitt liv i december skulle vara utan chokladkalender. Då skulle jag gå från 1 till 24 lika snabbt som man tar av plasten från en ask Alladin.

Nu ska jag bara försöka komma ihåg att äta en bit choklad varje dag. Det borde inte vara så svårt. Kanske ska jag sätta alarm på mobilen?

Annonser

7 svar to “Vikten av choklad”

 1. Lollo december 12, 2009 den 12:49 f m #

  Härlig historia! Alarm på mobilen kan nog funka 😉 Själv har jag fått alarm-på-mobilen-spatt, en lite panikartad stress varje gång det ringer ett alarm (har missbrukat funktionen en tid nu).. och besvikelsen när jag glömt att jag ställt in ett – ”ånej! det var ingen som ringde…” Kramar!

 2. Lena december 12, 2009 den 8:57 e m #

  Tråkigt att prata om ålder men… jag har kommit in i nästa ålder och då kan ju chokladen locka om den är mörk, saknar dig, kom och gympa på min sida sta´n igen, Lena

 3. Nina december 12, 2009 den 11:33 e m #

  Du måste nog ha godare choklad. Kan inte tänka mig att du skulle glömma bort praliner.

 4. loveina december 13, 2009 den 12:25 f m #

  Lollo: ja man får inte överutnyttja alarmfunktionen utan spara till de viktiga sakerna, som födelsedagar och chokladkalendrar. Annars blir det lätt en vargenkommergrej av det hela. Faktiskt.

  Lena: Åh Lena! Jag ska försöka komma till Kista och leda pass snart, om så bara för möjligheten att få träffa dig och maken (Christer?) igen.

  Nin: Du kan ha en poäng där… Får göra en egen pralinkalender nästa år.

 5. valpflickan december 13, 2009 den 1:26 f m #

  Shit!!! Vi är så lika ibland att det är skrämmande….. Fast samtidigt skönt att höra att jag inte är ensam i stora världen!

 6. Blom december 14, 2009 den 10:26 f m #

  Ehhh nej men ingen blir väl förvånad om jag glömmer bort min choklad… *kollar sin chokladkalender på jobbet* Har inte ätit min choklad sedan 7 december… en hel vecka att ta igen med andra ord.

 7. Tommy december 16, 2009 den 7:49 e m #

  Ja, det där med godare choklad är nog en idé att ta fasta på.
  Jag fick höra att Lindt saluför pralinkalendrar och det verkar stämma:
  http://www.lindt.com/de/swf/ger/produkte/weihnachten/adventskalender/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: