Läskiga typer

10 Dec

tycker jag att de perfekta människorna är, som säljer dyra krämer och fint smink hos Lancôme, Garnier eller vad de nu heter allihopa på lyxtorgen på Åhléns och NK. Deras hår ligger så blankt och fint, kinderna är släta av foundation och sminket diskret och samtidigt massor. Deras vita sjukhusrockar bär inte ett spår av spilld ögonskugga eller ketchup från lunchen. De gör mig kort sagt rädd.

Jag vågar inte ens gå i närheten av dem av rädsla för att de ska se min sorgliga uppenbarelse, mitt ostyriga hår, min obefintliga makeup, för att inte tala om min helt obehandlade hy. Än mindre vågar jag närma mig diskarna för att se vad det är för skatter som gömmer sig där. För att inte tala om att prata med någon av dem, fråga något och kanske handla. Herregud det finns bara inte!

Tacka vet jag självplocket med Isadora och brudarna. Där jag kan mötas av en vanlig tant med blå ögonskugga som vänligt, varmt och skickligt hjälper mig att välja rätt färg på foundation och hitta en ny mörkbrun ögonskugga när den jag gillar har slutat tillverkas.

Snälla bli aldrig perfekt! Var en tant med blå ögonskugga istället. Okej?

Annonser

3 svar to “Läskiga typer”

  1. Ika december 10, 2009 den 11:49 e m #

    Okej!

  2. Blom december 11, 2009 den 4:26 e m #

    No probs! Dessa läskiga tanter och tjejer känns mindre läskiga på flygplatser där jag handlar mitt smink. Så jag fortsätter med det.

  3. Shirouz december 14, 2009 den 11:32 f m #

    Jag håller med… Sådana människor får mig att bli medveten om att jag än en gång sprungit ut utan att se mig i spegeln nämnvärt. Ögonskugga kan jag inte lova, är för lat och mascara är ungefär vad jag orkar med om morgnarna och ibland inte ens det… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: