Innan det sociala tog över

14 Maj

Vad söta kids kan vara. Idag när jag promenerade till tunnelbanan kom det en liten kille springanda bakom mig. Han springer länge och väl och precis (och nu menar jag PRECIS) när han kommer upp jämsides med mig så slutar han springa och börjar gå. Han går med långa steg och snabbt den lille rackaren, som var typ en meter hög med en stor keps som täckte det mesta i ansiktsväg, så resultatet blir att han går precis jämsides med mig och håller samma takt. Kanske 70 cm till vänster om mig. I övrigt är gångvägen nästintill helt tom både framåt och bakåt.

Jag tror inte att han ens märkte att jag gick där också. Eller så har han inte fått det inlärda beteendet ännu att man inte springer ikapp en människa för att sedan gå jämsides med denna, om man inte känner personen ifråga förstås. Men han gick där med sin keps och ryggsäck, målmedvetet och fort. Blicken i backen och inte en blick mot mig. Jag var osynlig, eller hade han noll koll på de sociala reglerna om personliga sfärer och etikettsbrott. Ganska befriande!

När vi hade gått jämsides kanske i 20 meter började han springa igen. Det var nästan lite tomt på min vänstra sida efter det.

Annonser

3 svar to “Innan det sociala tog över”

 1. Sandra maj 15, 2009 den 9:52 f m #

  Men va lustigt! Sa han inget? Han kanske bara ville ha lite sällskap en bit! 🙂
  Ooh, vad roligt man skulle kunna ha det om man gjorde ett lite experiment på det här.. Undra om jag inte ska testa när jag går till jobbet idag… springa ikapp ngn okänd och bara gå där jämsides, helt tyst..

 2. Filippa maj 15, 2009 den 7:24 e m #

  Barn är medvetna om vad det gör. Jag tror han tänkte att han skulle springa i fatt dig så fort han kunde och gå jämnsides med dig sen, för att tävla med sig själv. Det bästa med barn är att de är som de är. som sophia det går ju inte att säga åt henne att sluta stirra ut varenda person hon möter. men visst är det roligt.

 3. Susann maj 15, 2009 den 11:13 e m #

  Kids är helt fantastiska … i alla åldrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: