Dagens…

23 Mar

ROLIGASTE LÄKARE
”Nämen”, sa jag, ”ska jag träffa dig!!!?” till den manlige läkaren i 30-årsåldern som ropade upp mitt namn. Jag hade fått veta att jag skulle träffa en kvinnlig läkare och jag såg inga bröst nånstans. ”Visst serru”, sa han, ”jag tjatade och tjatade och till slut sa de ja”.

Det var så roligt att det tog några sekunder innan jag fattade hur roligt det var.

Sen tittade han i ena örat, i andra örat, i halsen, lyssnade på lungorna, klämde på bihålorna, och sa sen att jag är frisk som en nötkärna. Men jag då!!!? Jag har ju ont i öronen och har haft i en och en halv vecka nu. Så kan tydligen vara, någon liten förkylning. Han skrev ut en nässpray med kortison som jag inte hunnit hämta ut. Träna kan jag absolut göra om jag inte känner mig hängig. Jaha. Det var ju till stor hjälp.

TRISS I FRÅGA

På väg till praktikplatsen (känns ovant att inte skriva jobbet eftersom det är samma ställe) när jag ser två synnerligen förvirrade personer med rullväskor. De frågar efter Mälardrottningen och jag har ingen aning. Riddarholmskajen ska den tydligen ligga vid, så jag dirigerar mot Riddarholmen. Efter några meter ser jag en man som tömmer papperskorgarna. Vem, tänkte jag, vet mer och var Mälardrottningen än en man som inte gör något annat än tillbringar sina dagar runt om i Stockholm. Mycket riktigt vet han och pekar och visar. Jag i min tur pekar och visar paret med rullväskorna. Jag tror de var danskar.

Går 50 meter till. Möter förvirrad dam med rullväska. Ursäkta säger hon på så svensk danska som hon bara kan. Jag ska till Mälardrottningen, vet du var den ligger. Mycket nöjd pekar jag och visar.

Sen på nästan samma plats men 6 timmar senare, på väg från jobbet, jag menar praktikplatsen, förvirrad kvinna som på engelska (så hon kan ha varit danska in disguise) efter jo just det – Mälardrottningen. Jag pekar och dirigerar och känner mig inte riktigt lika nöjd längre, utan lite mer konfunderad.

Jag vet inte hur många gånger jag gått där och aldrig fått frågan. Och nu tre på samma dag. Är det ett omen? Ett hot? En påminnelse?

TRÅKIGASTE

Christel får jympa i Farsta, Emma får jympa på Hornstull och jag är lätt febrig och matt och får inte jympa men det får då istället sambon. Jag sitter här med varm choklad och macka och han är just nu inne i sista kondition. Jag undrar vem som har det bäst. Jag tror inte att det är jag. Men på lördag då jävlar ska jag vara frisk. Då ska det jympas så det smälls av på mitten!

BREV
Avsändare Stockholms läns landsting, med handskriven adress. Nu jävlar kommer ännu en förbannad kallelse till cellprovtagning och denna gång bemödar de sig tänkte jag. Öppnar skeptiskt. Papperet är ljusblått. Nya grepp men mig lurar de inte tänker jag. Öppnar och där är en serie med elvis som jag inte riktigt vet hur jag ska tolka… behöver vi mer magar, eller behöver de mindre eller ska karlar helt enkelt göra baklängesarmhävningar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: