Glasstest del 2: Magnum Temptation Chocolate

21 Mar

Reagerar redan vid frysdisken på priset: 22 kronor för en glass. Eftersom jag köper en varsin till mig och sambon hade det blivit billigare att köpa en låda carte d’or till och med. Jaja.

Magnum Temptation Chocolate levereras tydligen inte i liten påse som brukligt är utan i en liten låda. Redan lådans begränsade storlek får mig att fundera över glassens storlek. Vad jag vet lyckas sällan innehållet överskrida emballaget om det inte är vakuumförpackade kuddar från IKEA. Men aldrig hört talas om expanderbara livsmedel.

Efter middagen plockas de små kartongerna fram och vi inspekterar innehållet. Ja glassen är mindre än vad Magnumglassarna brukar vara, och lite lätt vriden. Sensuellt och lite lockande kallar sambon formen på glassen. Nästan som en leksak, säger han. (Där lade jag tillbaka glassen i lådan, höll för öronen och ylade en stund – sånt kan man inte lyssna på!)

Så börjar vi äta. Det är en kompakt liten rackare det här. De har klämt in så mycket de bara kunnat. Hör bara definitionen:

Chokladglass med chokladsås (9%), browniebitar (7%) och bitar av belgisk vit choklad (5%) överdragen med belgisk mörk choklad (22%).

Enkel huvudräkning ger alltså vid handen att 42% av glassen består av lull, och enbart 58% av glass. Det blir en kompakt och innehållsspäckad liten rackare no doubt.

Är det gott då? Ja, jag är ju ett chokladfreak så det är gott. Man får äta långsamt så att man hinner uppleva varje liten chokladbit och nyans.

Sen det här med storleken. Jag brukar säga att när det kommer till glass så spelar storleken roll. The more the merrier. Sambon säger att han gillar den här just också för att den är lite mindre. Han menar att han brukar tvinga i sig det sista i en normalstor Magnum och att den här då var lite roligare på grund av innehållet.

Jag förstår honom i princip men eftersom man äter med ögat först och munnen sen så kan jag inte sluta muttra över att den var mindre än vanligt. Men det var en god glass! Men dyr.

Jag ger den betyg 4. Sambon instämmer i betyget.

Annonser

7 svar to “Glasstest del 2: Magnum Temptation Chocolate”

 1. Ika mars 21, 2009 den 1:10 e m #

  Hmm… en liten chokladmiddag alltså… Men har jag någonsin sagt nej till gottgott???

 2. Kristin mars 22, 2009 den 10:08 f m #

  Liten men naggande god skulle man kunna säga…

 3. Susann mars 22, 2009 den 2:29 e m #

  Magnum = stor? Kanske inte ändå.

 4. loveina mars 22, 2009 den 3:59 e m #

  Nä precis! Den borde heta, om inte Mini, så kanske Medium?!

 5. Nina mars 22, 2009 den 9:22 e m #

  Jag har testat den andra (med överdrag av ljus choklad och pecannöt) och det var väl samma sak där. Glassen var god men det dyra priset lämnade lite dålig eftersmak. Men som lyx ibland kan det ju funka.

 6. catmamman mars 22, 2009 den 9:48 e m #

  Provade den idag vid ett snabbuppehåll i lite snöglopp vid Gävlebro.
  Glass i ask tja men den ”lyxen” avstår jag gärna om trad.påse gör den billigare. Men den är god just för att det är choklad och inte så söt och för mig som inte är någon glassoman, lagom stor. Fast en varm dag skulle jag nog välja citronglass för svalka. Choklad kan vara kvalmigt.

 7. loveina mars 22, 2009 den 10:33 e m #

  Priset ger dålig eftersmak! Håller helt med både Nina och catmams på den punkten.

  Nej det vete tusan hur det blir med upprepningen av intaget av denna lilla rackare. Fast jag ska nog prova den där pecannötsvarianten också. Rapport kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: