Min typ av friluftssemester

3 Mar

Härom kvällen hade vi, eller rättare sagt sambon, besök av Stuttgart och två vänner till henne. De två mycket trevliga vännerna berättade att de ska ut och cykla lite till sommaren. Eller lite och lite de ska cykla i fem månader och besöka såväl Lofot, som Island och Danmark. De har köpt nya cyklar, nytt tält, sovsäckar och kläder. Ja ni förstår. Det är kort och gott förberedda inför just ett sånt äventyr som de antagligen får.

Jag blir otroligt imponerad när jag hör om såna här eskapader, men jag inser också att det är så lite jag att göra sånt. Tält, cyklar, mygg etc ingår liksom inte i min bild av en trevlig semester. Kanoter, fiske och sånt otyg ger mig lätta obehagskänslor som helt klart gränsar till oro, om än inte till ångest, men ni förstår.

Så jag funderade på hur en liknande tripp skulle kunna bli om jag arrangerade den (med fri budget).

 1. Först och främst skulle jag anställa en turnéledare. Så att jag slapp oroa mig för nedanstående punkter.
 2. Köpa annat färdsätt än cykel skulle vara högt upp på listan. Kanske en trampmoped, eller en moped, vespa, bil, husbil eller en buss med AC.
 3. Boka hotell eller liknande längs med vägen. Inte för långa etapper bara så att jag slipper oroa mig för att vi ska hinna fram i tid till att de serverar afternoon tea. Och även om färdsättet ovan blir husbil så kan man behöva en natt på hotell då och då. Kanske varje kväll typ.
 4. Hyra in lokala guider som kan visa mig det bästa, finaste och mest intressanta i den bygd vi just då befinner oss i. Gärna historiska ting som runstenar, dösar eller fungerande klangstenar eller fina utsiktspunkter. Vattenfall tycker jag också om. Och djur.
 5. Ordna med catering från nattens hotell så att det varje dag finns en trevlig picknickkorg med diverse småplock i, tänk baguetter, ostar och frukt. Varmt te i termos och lite mörk choklad om begäret sätter in.

Visst skulle det bli västa bästa semestern!!! Någon som vill med?

Annonser

6 svar to “Min typ av friluftssemester”

 1. jooper mars 3, 2009 den 9:29 e m #

  Det låter mycket trevligt och lite som en semester jag går och funderar på: Man kan hyra häst och vagn på Irland och därefter åka mellan olika pubar, där man övernattar, tar ett glas öl, spelar och sjunger lite med urbefolkningen, har man tur kanske man får vara med på en mystisk initiationsrit av något slag 🙂 i alla fall kan man undersöka det hedniska europa. Vad sägs? Vecka 30 eller 31?
  Blir vi många kan vi bilda karavan.
  /J

 2. Susann mars 4, 2009 den 12:01 f m #

  Fick min dos av mygg, tält och friluft som barn så jag hakar GÄRNA på!!

 3. Kristin mars 4, 2009 den 3:55 e m #

  Uteliv kan väl vara trevligt i måttliga doser och efter mitt eget huvud. Långa strapatser med ryggsäck göre sig icke besvär, särskilt inte om jag dessutom måste äta frystorkad mat och annat hemskt. Men att bo på ett trevlig B&B och göra dagsutflykter till ställen med fina utsikter och så det vore inte helt fel. Och Irland… jag men är det inte för underbart ställe? Ska dit om ett par veckor i jobbet, jag har en eftermiddag och kväll i Dublin ledigt, men det räcker för att göra ett – eller flera – pubbesök om inte annat.

 4. Ika mars 5, 2009 den 10:51 f m #

  Kristin; du vill ju bara ha killen från filmen!!!!

  I övrigt är ni veklingar! BAH (Alice)! Här har ni en som har båtluffat och därigenom sovit i tält flera dagar i sträck. Eller sovit… jag kan ju inte sova på mitt tunna liggunderlag. Men sovsäck hade jag minsann. Som jag inte kunde sova i utan använde som täcke.

  Det jag vill säga är att det är faktiskt kul att tälta, bara man struntar i att sova.

  Eller… jag vill också följa med till Irland och dricka Guinness och Kilkenny! Men måste vi ha häst och vagn? Jag är så rysligt allergisk…

 5. Valpflickan mars 6, 2009 den 8:57 f m #

  Jag vill också dricka Guiness på Irland 😀
  Jag kan göra hästen fast utan vagn, det blir MYCKET roligare så.

 6. Shirouz mars 7, 2009 den 1:00 e m #

  Jag ryser när jag läser om deras planerade eskapader, samtidigt som jag blir grymt imponerad. Jag är ingen husbilsmänniska längre (har varit) men jag minns ännu förra husbilssemestern med en rysning. Runt i Värmland, mycket vackert men campingarna…! Jag klarar inte längre att vackla omkring bland hundra miljoner glada campare med mitt rysliga morgonhumör. Jag vill ha egen dusch. Egen toalett. Kaffe som inte är gjort på vad den där mojängen nu heter som drivs med vad det nu heter. Usch! Usch! Usch!
  Fast jag fick ju se Ferlin sittande på sin bänk, (Kristinehamn?) det var värt mycket. Han skulle bara veta hur många som kramar om honom där han sitter. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: