Inte som han tror

1 Mar

Schemat för dagen var som följer:

Runt 12 lunch med sambon någonstans runt F&S Sveavägen. Därefter tidskriftsbiblioteket för min del tills det blev dags att ta sig till F&S för att köra pass kl. 16.

Någonstans under förmiddagen insåg jag att jag var på väg att göra en tankevurpa. I mitt huvud skulle jag nämligen åka från tidskriftsbiblioteket till Hornstull och jympa där. På Friskis schema står att jag kör på Kungsholmen. Det hade alltså kunnat gå illa där.

Nämner detta för sambon på lunchen som inmundigas i närheten både av F&S Svea och Tidskriftsbiblioteket. Otroligt genomtänkt. Jag berättar för sambon att jag liksom visualiserar att jag ska åka BUSS och inte tunnelbana till KUNGSHOLMEN och inte Hornstull, för att jag ska komma ihåg vart jag ska någonstans. Men det är ju ingen fara nu säger sambon. Du är ju inte senil. Trodde han ja.

Detta var vad som hände: jag går ut från tidskriftsbiblioteket och har helt glömt bort att jag visualiserat att jag ska åka BUSS. Jag går mot tunnelbanan uppe på Odenplan istället. Raskt och målmedvetet som om jag liksom visste vad jag höll på med. Inser ungefär vid Konsum att jag antagligen inte har en susning. Jag skulle ju åka buss. Inser till min stora glädje att jag mentalt åtminstone är på väg till rätt lokal, även om det mentalt är med fel färdsätt.

Ser en buss och tänker att jag minsann har en skarp möjlighet att reparera skadan. Bussen är blå och jag springer för att hinna med den. Är en sån där jobbig person som inte får upp åkkortet utan fumlar i flera sekunder och uppehåller därmed både buss och passagerare. Sedan åker vi.

Jaha tänker jag. Svänger blåbussen mot Frimpan av här? Där ser man. Nämen – åker blåbussen mot Frimpan rakt norrut? Tänker intensivt. Kommer fram till att det måste finnas fler blåbusslinjer som går via Odenplan och jag har ingen aning om vad det är för linje jag hamnat på.

Tack och lov hållplats efter ett kvarter. Plingar och stiger av. Glömmer också att jag måste trycka för att dörrarna ska öppnas. Skäms rejält och går tillbaka mot Odenplan. Sveaplan gick bussen tydligen mot. Vad jag vet har Friskis ingen lokal där som jag ska leda pass på.

Kommer tillbaka till Odenplan och ser en blåbuss. Springer för att hinna med och kontrollerar noggrant att det står 3 eller 4 på den (jag minns aldrig vilken som är vilken) och att det står att den ska mot Gullmarsplan. Måste bli rätt tänker jag. Fumlar med åkkortet och uppehåller hela bussen, det börjar bli en vana och sen åker vi.

Äntligen kom jag åt rätt håll. Men jag säger bara en sak: sambon har inte koll för nog är jag senil alltid. Lita aldrig på vad han säger.

Annonser

3 svar to “Inte som han tror”

 1. Säckpipemannen mars 1, 2009 den 10:28 e m #

  He he…

 2. Ika mars 1, 2009 den 10:36 e m #

  Kanske en personlig assistent vore något? Kan Blondinbella kan du! Jag har en perfekt sökande här; 30plussare med sjuk humor söker stimulerande arbete och massvis med pengar i lön.

  Vänta…det är ju jag!

 3. loveina mars 2, 2009 den 11:39 f m #

  En personlig assistent vore guld. Vi kanske får ta en förhandling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: