Personer jag inte förstår mig på

18 Feb

1. Kommer ut från Friskis. Tio steg framför mig går en tjej 20+. Så möter vi två tjejer 15-18 typ. Precis när de är vid tjejen framför mig, tar den ena tjejen fart och knuffar sin kompis hårt så att hon flyger in i tjejen de möter.

Hur tänker man då? Vad har man för empati, uppfostran, syn på hur man behandlar sina vänner och människor omkring sig?

2. En man med stark förankring som klottrare går på Konstfack och ställer ut en film där han förstör en tunnelbanevagn, som ett konstnärligt examensarbete. Jag förstår inte hur man ens kan diskutera att detta skulle anses vara konst. Enligt min åsikt är detta inget annat än en ovanligt korkad dokumentation av och redogörelse för egen brottslig verksamhet.

Självklart ska killen betala för skadegörelsen och inte få någon examen från Konstfack. Brottsligt beteende ska inte uppmuntras. Och det spelar egentligen ingen roll om han målat grafitti (vilket han inte gjort) eller taggat (vilket han gjort). Handlingen är brottslig.

3. En kvinna låtsas vara självmordsbenägen och tas om hand av först ambulanspersonal, sedan hela natten på psykakut. Allt visar sig vara ännu ett konstnärligt projekt. För mina skattepengar och på bekostnad av andra som verkligen behövde vård den natten och som kanske blev utan.

(Jag hade en vän som kom till psykakuten med 4 promille och färska skärsår över hela armarna. När han knappt nyktrat till ställde de ut honom i minusgrader på söndagmorgonen för att ta sig hem för egen maskin. Kanske fanns det någon som var som han, men som inte fick vård den natten då psykakuten var ovetande offer för en konstnärlig aktivitet.)

Jag förstår inte hur man överhuvudtaget kan berättiga för sig själv att man upptar dyr och värdefull tid inom sjukvården för något man kallar ett konstnärligt projekt. Hur kan detta dessutom anses vara konst?

Min aktning för konstinstitutioner sjunker drastiskt. Likaså för de kritiker och tyckare som uttalar sig i DN och visst tycker att klottraren ovan gör konst.

SKITSNACK!

Vart fan är vi på väg?

Annonser

5 svar to “Personer jag inte förstår mig på”

 1. Susann februari 18, 2009 den 6:00 e m #

  Ska inte högt säga vad mina kollegor på kulturförvaltningen säger om den konst du beskriver ovan … men det är inga vackra ord! Konst … det är nåt´helt annat!!

 2. Filippa februari 18, 2009 den 10:54 e m #

  Håller med Susann att det är något helt annat, och dig syster, hur uppfostrar vi våra barn, jo med tv:n och det är där vi får alla tokighet och vansinniga dåliga idéer. Tv MÅSTE tänka till vad dom visar för något. Jag har varit med om samma sak när det var något som puttade en kompis och kompisen kom på mig, jag vart riktigt svinförbanad och jag jag tror att jag skällde ut dem. Man borde ge dom här människorna på konstfack fängelse + böter och inte bara böter för de dom har gjort.

 3. Sandra februari 19, 2009 den 7:25 f m #

  Nej. Konst är det INTE.

 4. Kristin februari 19, 2009 den 11:09 f m #

  Nej det borde väl inte ens diskuteras om det är konst eller inte. Jag tycker Lena Adelroth Lilkekvist visa prov på utomordentligt snabbtänkt och rättigenom vettigt handlande när hon bara reste sig och gick ut ur salen under visningen. Själv har jag en tendens att bli så chockad och förvånad att jag inte ens kommer mig för.

 5. Valpflickan februari 19, 2009 den 11:59 f m #

  Jag är för arg för att kommentera hela ”konstgrejen” kommer inte att säga något vettigt och antagligen se till att din blogg blir nedstängd….

  Vad gäller knuffande idioter på gatan!… nä, nog bäst att jag är tyst där med.. 😉

  Däremot var det 2st småkillar (7år kanske) som kastade snöboll på mig för några veckor sen, jag kan säga så här….. de vet vad de heter nu och de vet vad jag tycker om sånt!
  Sen att jag själv var en liten skitunge som gjorde exakt likadant när jag var liten och att jag tillsammans med min bästis Nicholas tömde ut ägg genom små hål och fyllde med diverse läskiga saker och kastade på folk från hans balkong, det hör inte hit … *skäms* För jag fick höra från alla slags människor vilken liten skit jag var som höll på så….. Med all rätta!

  Men vuxna tjejer!…… näe……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: