Sko-shopping i London

9 Jan
Jag är så glad så glad att jag googlade lite innan resan till London. Att jag kom ihåg att jag länge tänkt att om jag någonsin åker till London så måste jag söka upp en butik med skor för stora fötter.

Det visade sig att det inte bara fanns en utan minst fem butiker, varav fyra ligger på samma gata, i samma kvarter. Helt otroligt praktiskt. Det var dessutom rea och jag var mest på jakt efter partypjuck. Senast jag köpte ett par var typ 5 år sedan. Efter det har jag inte hittat några jag ens kommit i närheten av att tycka om. På min shoppingräd i London hittade jag inte mindre än 3 par partyskor!!!

Och så jag inte glömmer det. Här är länken till den eminenta blogg som hjälpte mig att hitta till Chiltern street. Kolla där för liten karta om du vill.

Först hittade vi, alltså sambon och jag, en butik som inte finns med på Janines översikt, nämligen Totally large shoes (39 Chiltern street). Utbudet var inte gigantiskt men de hade väldigt många skor som jag blev sugen på, för att ha så pass få modeller. Nu kollade jag dessutom mest på rean, men hade jag haft mer pengar med mig och kollat på den andra hyllan dessutom hade det blivit flera par till. Och riktigt snygga rackare!

Servicen var diskret och formidabel. Expiditen sa hej och välkommen, kallpratade lite men visade tydligt att det gör jag bara så länge ni vill, och sedan var han tyst ända tills jag frågade något. Så var det för övrigt i alla butikerna. Inga påträngande expediter här inte.

Hos Totally köpte jag ett par röda skor. Kolla!

Jonas Hallgren

Foto: Jonas Hallgren

Och här är hyllan med icke-rea. Hittar för övrigt en hel del på hemsidan som också faller mig i smaken. Dit måste jag tillbaka!

Jonas Hallgren

Foto: Jonas Hallgren

Sedan gick vi vidare till Magnus shoes (44 Chiltern street). Något större utbud kanske men inte lika mycket roligt. Hittade ett par svarta skor på reahyllan som jag inte gillade så mycket när jag tittade på dem uppifrån, men från sidan var de snygga:

Jonas Hallgren

Foto: Jonas Hallgren

Vårt tredje stopp var Chrispins shoes (28-30 Chiltern street), som tydligen är specialiserade på skor för stora men smala fötter (= inte mina). Det var nog därför som alla skor som borde ha passat kändes för små. De hade väldigt mycket modeller men faktiskt just ingenting som föll mig i smaken. Lite striktare, kanske lite tantigare utbud skulle jag säga. Inget shoppat där.

Sist men inte minst kom vi till Elephant feet (8 Chiltern street). Där fanns de högsta klackarna och de mest spektakulära modellerna, dock minst utbud av de fyra butikerna. Innehavaren var en gigantisk svart man (med skitstora fötter!) som när han plockade fram de skor jag ville prova sa att de är jättebekväma, han har ett par själv. Bara att hålla masken, men jag kunde inte sluta fundera över vilken storlek han kunde tänkas dra i skor…

Skorna är i alla fall bus-snygga, och riktigt bekväma och stabila den höga klacken till trots. Klacken är ett par centimeter bred vilket gör dem just stabilare. Och ja – det blev helt otippat två par röda skor. Men hade de funnits i svart hade det nog blivit tre par svarta. Men nu var det rea och man dör inte av att utvecklas lite. Look at my precious darlings:

Jonas Hallgren

Foto: Jonas Hallgren

Sen var vi in på en butik som låg på en av de mer centrala gatorna och där hade de skor för stora och breda fötter. Och faktiskt rätt mycket olika modeller! Fascinerande hur bra ett stort kundunderlag kan vara för utbudet.

Spara pengar och tillbaka till London säger jag bara!

Annonser

6 svar to “Sko-shopping i London”

 1. Filippa januari 9, 2009 den 12:14 f m #

  vilka snygga skor, verkligen du. hade ni det bra i London?

 2. loveina januari 9, 2009 den 12:16 f m #

  Det var rackarns till att vara snabb att kommentera! Jag har ju precis lagt upp!

  Det kommer strax liten rapport om resten av London.

  Kram!

 3. Kristin januari 9, 2009 den 10:24 f m #

  Tre par dödligt snygga skor!!! De första röda är mina favoriter (kanske inte helt otippat) men samtliga kommer att behöva luftas nu så det gäller att gå ut mycket så att du får användning för dem! Bra jobbat. Det blir snart London igen eller? 🙂

 4. Valpflickan januari 9, 2009 den 10:52 f m #

  Grymma skor!!! Bra shoppat 🙂
  JAg ser fram emot att få se dig i dem.

 5. Susann januari 9, 2009 den 8:07 e m #

  Dom röda är GRYMMA……*avundsjuk*

 6. Filippa januari 10, 2009 den 12:08 f m #

  Hehe man måste ju vara snabb i bland.:=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: