Blåst

24 Nov

Låg vaken länge igår kväll och kände mig som mamma. Hon brukar ligga vaken och oroa sig när det blåser. Det gjorde jag också igår. Förvisso var nog min oförmåga att somna kopplad till den där koppen te som dracks till poirot, tillsammans med en oräknelig mängd peppisar. Sen låg jag alltså och lyssnade på sambons rofyllda andning och blåstens tryck utanför fönstret.

Jag brukar tycka att det är mysigt med lite oväder, men i natt var jag nästan rädd. Väntade på att rutorna skulle tryckas in och att något skulle gå sönder vilken sekund som helst. Något lät inne i rummet också, antagligen var det lite luft som kom in i fönsterspringan som gjorde att rullgardinen rörde sig, men det är otäckt ändå. Till slut somnade jag. Men det var långt långt efter att sambon ramlat i sömn.

Sen lät jag mig sova länge i morse. Nu är det snöstorm utanför och jag är glad att jag inte behöver lämna lägenheten förrän om många timmar.

Annonser

5 svar to “Blåst”

 1. Sandra november 24, 2008 den 5:30 e m #

  Usch… Det ÄR läskigt när det stormar!! Jag har åxå jättesvårt att sova och tror att fönstret ska tryckas in! :S

 2. Susann november 24, 2008 den 9:48 e m #

  Träffade din mamma igår. Hon såg ändå rätt lugn ut…..kanske för att hon var inomhus o stormen pågick för fullt där ute.

 3. loveina november 25, 2008 den 2:04 e m #

  Jag måste nog komplettera min berättelse om mams blåstvakenhet, med att det är i Järvsö som hon ligger vaken. Då oroar hon sig för fallande björkar, husknutar, tegelpannor och taknockar. Det är helt förståeligt. Jag är glad att jag inte har så mycket sånt att oroa mig för här nere. Här var det fallande träd och intryckta fönsterrutor som jag oroade mig för.

 4. Filippa november 25, 2008 den 11:37 e m #

  Jag har inte häller så mycket sånt att oroa mig för, men jag sover som bäst när det stormar ute, konstigt nog. När jag och M var i Skåne hos hans pappa i påskas så var det snöstorm och han hade jättesvårt att somna var rädd att huset skulle blåsa bort eller nånt, men jag sov som bäst och var riktigt utsövd dagen efter. Jag kan säga att jag älskar när det viner runt husknutet

 5. loveina november 26, 2008 den 12:07 f m #

  Jag säger då det. Var fick syster de där generna ifrån? Jag har uppenbarligen fått mina av mams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: