Två funderingar

5 Nov

Fundering 1

Väntar på ett viktigt samtal som jag nu hunnit bli nervös inför. Samtalet rör min magisteruppsats och är egentligen enbart positivt, men jag har blivit nervös. Hon skulle ringa efter kl. 19 och nu är klockan fem över åtta. Och den här telefonen som brukar vara tyst har hittills genererat tre samtal som jag bryskt har avbrutit med ”förlåt mig men jag väntar på ett viktigt samtal”.

Och jag har försökt med allt för att locka fram detta telefonsamtal. Först tänkte jag att jag värmer inte min middag förrän efter hon har ringt. Sen tänkte jag att jag värmer min middag nu, så ringer hon säkert precis när den är klar. Sist tänkte jag att om jag proppar in jättemycket mat i munnen samtidigt så ringer hon säkert precis då när jag inte kan svara. Men icke. Och det roliga är att jag är ärligt förvånad. Sånt där brukar ju funka! Det är ju nästan en lag på att folk ska ringa precis när det är olämpligt. Och så händer det inte!

Om jag rökte skulle jag tända en cigg. Kanske ska jag istället hoppa in i duschen eller koka knäck. Vilket tror du är mest olämpligt så att hon ringer?

Fundering 2

Blom brukar bråka på mig att jag är dålig på att köpa flera av favoritsaker. Trixet är ju att oftast så går inte grejorna att få tag i när man väl insett att de är favoritsaker och sen bestämt sig för att köpa fler likadana. Det här är något jag försöker att bli bättre på, dvs att köpa två redan från början. Eller åtminstone rätt direkt efteråt. Vilket för övrigt påminner mig om att jag borde köpa ett par byxor till på hm.

Till saken. Förra veckan var jag jätteduktig på det här. Var på gina tricot och de hade rea. Mest strl s och xs men sen hade de ett bord med omlott-t-shirtar i olika färger för 49 kronor stycket. Jag provade en och köpte två identiska svarta. Har en av dem på mig dagen efter och bestämmer mig för att köpa två till. Det är ju ändå bara en hundring tänkte jag. Så jag går faktiskt dit och köper en röd och en lila också. De andra färgerna känns så där. Vit, beige, grå, grön etc. Jag hade gärna haft lite knalligare och vitt är nog inte så bra.

Frågan är nu – har jag köpt tillräckligt många? Eller borde jag köpa fler? Alltså fyra i min ägo: två svarta, en röd och en lila. 49 kronor styck. Jag har fått komplimanger för dem men sambon tycker att de ser konstiga ut. Det tycker inte jag. Så hjälp!

Annonser

15 svar to “Två funderingar”

 1. Ika november 5, 2008 den 10:49 e m #

  Skaffa två sambos; den ene kanske tycker att de är supersnygga.

  För övrigt säger jag att allt klär en skönhet och fyra snygga toppar kan bara vara en extra smörklick i knäcken 😀

 2. Sandra november 6, 2008 den 7:40 f m #

  Fundering 1: Det säkraste kortet för att telefonen ska ringa är att låsa in sig på toa för att göra nr 2. Väntar man ett viktigt samtal kan man ge sig f*n på att det kommer då!

  Fundering 2: Helt rätt antal! Har själv gjort ett liknande inköp när jag hittade en pikétröja på HM som jag tyckte om. Två svarta, en brun och en vit. Perfekt!

 3. Sambon november 6, 2008 den 3:23 e m #

  Hörruduru Ika, tycker det nog räcker med en sambo 🙂 Så det så!

 4. catrin khans november 6, 2008 den 8:14 e m #

  hm å mamman väntar på det där retursamtalet. Vill i alla fall meddela att jag i morgon efter jobbet åker till syster yngst.

 5. Kristin november 6, 2008 den 10:07 e m #

  He he…. jag köper nästan aldrig flera av samma sak själv, men det är mest för att jag inte tycker om att använda samma sak för länge. Jag vill ha variation. Men i ditt fall så är det helt rätt, för när du väl letar samma sak igen så brukar det vara slut redan. Fyra av samma, he he, du tycker inte att du lyssnar lite för mycket på mig? Huvudsaken är att du är nöjd. Och snygg, det vet jag redan att du är ty en skönhet klär i allt. Vill veta så klart om nummer ett har hänt. Och i så fall när.

 6. loveina november 6, 2008 den 11:34 e m #

  Jodå nummer ett hände. 20.42 hann klockan bli och jag hade hunnit ge upp hoppet.

 7. Susann november 7, 2008 den 9:57 f m #

  Fundering 1: Två jättestora kolasnurror i munnen brukar funka….DÅ ringer telefonen alltid…

  Fundering 2: Å till den kalla vindern kankse du kan ha två samtidigt….lite rött å lite svart ….*he,he*

 8. jooper november 7, 2008 den 2:41 e m #

  Och har man fått för många så kan man ju alltid ikläda Sambon i några och leka vem är egentligen vem? eller någon annan kommer kanske på alternativa lekar man kan roa sig med?

  Kan kanske vara svårt att få på Sambon det aktuella plagget, särskilt om denne tycker det ser konstigt ut? Plagget kanske ser mindre konstigt ut på Sambon…? Lägg gärna ut bilder så lovar vi att komma med ett expertutlåtande. 🙂

 9. Ika november 7, 2008 den 7:07 e m #

  Sambon; var inte kaxig. Jag är INTE starkare eller snabbare än du är men… jag pratar fortare och kan knäcka dig när som helst 😀

 10. Susann november 7, 2008 den 9:09 e m #

  Ikläd sambon en röd/vit/top…..sen bjuder han på jympasteg per automatik 🙂

 11. Malin november 7, 2008 den 10:28 e m #

  Men hur gick samtalet då??????

  Om man stänger av ljudet på telefonen brukar den oxå ringa. Fast tyst då förstås. Och ett gäng meddelanden från folk som aldrig annars ringer som undrar om det har hänt nåt.

  Sambon sa säkert att topparna såg konstiga ut för att det såg så bra ut att han rädd att du ska få en massa beundrare 🙂

  Jag håller med Ika om 2 sambos, men av den anledningen du skrev om; att det blir svårare att få tag på dem sen… Lika bra att passa på att skaffa ett gäng när man e på topp.

 12. Nina november 7, 2008 den 10:47 e m #

  Ok, fyra av samma låter mycket. En gång köpte jag två av samma och jag använder inte någon av dem. Sambon tyckte inte att de såg konstiga ut, det tyckte jag. Så fyra måste ju räcka…väl.

  Och jag vill också veta om ettan….någon gång ner vi är lite mer nära.

 13. loveina november 9, 2008 den 12:32 f m #

  Jo samtalet gick bra. Hon tipsade om sökställen och litteratur och jag ska träffa henne live på biblioteket måndag morgon.

  Funderar ändå på att gå och köpa två toppar till. Jag menar jag använder dem typ varje dag redan! Och jag tvättar inte var fjärde dag så det blir ett problem… Kanske fyra toppar till. Det är ändå bara tvåhundra kronor.

 14. valpflickan november 9, 2008 den 2:40 e m #

  De där topparna måste verkligen vara snygga eller sköna!!!! 8st!!!!!
  🙂 Man kanske ska ta en tripp förbi affären och köpa några själv 😉

 15. loveina november 9, 2008 den 4:47 e m #

  Ja jag tycker i alla fall att de är sköna och jag känner mig bekväm i dem. Det är väl huvudsaken?

  Hm, kanske ett besök på GT i morgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: