Prao typ liksom

1 Okt

Idag har jag pryat, eller praoat kanske jag borde skriva för konsekvensens skull. Syster yster skulle till tandläkaren och behövde någon som roade skruttet (2 månader) under tiden. Och eftersom jag pluggar och kan planera min lästid (he!) så var det väl inte så konstigt att det blev jag.

Eftersom det regnade mest katter utomhus var vår ursprungliga tanke att jag skulle sitta med skruttet i väntrummet och just vänta, men hissen var långt ifrån barnvagnsanpassad, trapporna upp många, inte så bra möjligheter att förtöja barnvagnen i trapphuset och på det en öppen port i innerstad. Jag insåg det omöjliga i projektet och halade fram mitt paraply. Nog skulle jag kunna vistas utomhus en halvtimme i sällskap av skrutt i vagn om jag hade paraply? Sagt och gjort.

Och du trodde kanske att själva praoandet var det att vara med skruttet. Och så skulle det kunna varit om skruttet över huvud taget bevärdigat moster med att öppna ögonen alls, men icke. Istället fick jag praoa som BARNVAGNSMAFFIA. Nästan ofrivilligt dessutom.

Jag tänkte verkligen att nu ska jag se upp för andra och inte vara i vägen med vagn och paraply. Men snart märkte jag att jag hade så fullt upp med just vagn OCH paraply (och mig själv) att jag alldeles på egen hand utgjorde en tidigare nämnd maffia. Jag hörde förvisso inget mutter, men jag såg nog att jag var i vägen och att det muttrades i tysthet. Och fräck dessutom, och hade inte koll på varken framhjul eller paraplyspetsar.

Tre kvarter höll det. Sen insåg jag att jag nog måste praoa på enbart vagn, och sen enbart paraply, för kombinationen var mig övermäktig. Jag ställde mig istället strategiskt under baldakinen till en kinakrog och läste Joyce Carol Oates.

Sen ringde syster och då hade jag bara ett folktomt kvarter att hantera. Det gick bra.

Annonser

7 svar to “Prao typ liksom”

 1. Malin oktober 2, 2008 den 1:44 f m #

  Haha, herregud stackare. Jag har lovat mig själv att aldrig bli en barnvagnsmaffia, men det är nog lättare sagt än gjort.

 2. Susann oktober 2, 2008 den 2:46 e m #

  Å när man väl är där…men barn + vagn o ållt…..då är det värt det= Kids är livet…stora som små 🙂

 3. Filippa oktober 2, 2008 den 6:42 e m #

  Var det så hemsk?:)

 4. loveina oktober 2, 2008 den 11:19 e m #

  Nej nej! Barnvakteri och barnvagnskörande var fantastiskt!!!

  Det var jag som barnvagnsmaffia som var… eh intressant.

 5. Kristin oktober 3, 2008 den 8:50 f m #

  Hmmm… jag tycker nog att den unga damen kan bevärdiga moster med en blick i alla fall när hon praoar som barnvagnsmaffia. Men du, det hade varit värre med en skrikande och gråtande bäbis i regn och med paraply. Så hon kanske gjorde dig en tjänst som sov…

 6. loveina oktober 3, 2008 den 10:30 f m #

  Där kom en klok synpunkt från en erfaren moster.

  Jag är alltså numera nöjd med ouppmärksamheten från frk Skrutt. För ja! tänk hur DET hade varit…

 7. Susann oktober 3, 2008 den 8:59 e m #

  Vill du praoa med en 16-åring åxå? Plättlätt, det är bara att strunta i alla konsonanter så har du det rätta språket…..typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: