Rapport bokmässan: Hotell Villan

27 Sep

Jo det kommer mer rapport från bokmässan. Både här på tjillevipp och på boktoka, men jag måste börja med min nya darling: Hotell Villan i Göteborg.

Först när jag bokade rum till mig och moster på hotell Villan kändes det som en nödlösning. Långt bort från mässan. Inte något flashigt hotell inne i stan, utan ett nytt, litet hotell en bit utanför. Kändes inte riktigt bra.

Vi kommer till Götelaborg, tar buss 16 i 13 minuter. Färden går genom en blandning av hamnindustri, förorter från 1970-talet och Hammarby sjöstadsliknande byggningar. Jag tänkte: herregud, hur långt ut ska vi egentligen? Vi kommer aldrig att komma härifrån. Mässan är bara att glömma.

Sen kom vi fram och hotellet låg vid vattnet i just en sjöstad. Ett stort gråvitt trähus, lite slitet på utsidan men o så fint. Kolla bara:

 

(Inser att det inte bara är sambon som lutar när han fotograferar…)

Så äntrade vi lobbyn. Snyggt inredd, korgstolar, svart, beige, vitt och böcker i en bokhylla. Mysigt. Väl mottagna i receptionen och juste service som innebar att vi kunde komma i besittning av vårt rum flera timmar tidigare än praxis. Under tiden just vårt rum städades tog vi en räksmörgås på caféet på hotellets gavel.

Detaljerna gör helheten brukar sägas. Detta är detaljerna, förutom den utmärkta servicen, som gjorde att jag föll:

Det första som möter mig när vi väntar på rummet. De har paraplyer i anslutning till varje rum!

Rummet är ursnyggt inrett. Kolla bara! Kanske inte så originellt men me love!

Man har tänkt till även när det gäller detaljerna. Nu behöver man inte blanda ihop längre när handdukarna är i olika färg.

Frukosten var också fin. En lagom buffé med det man vill ha. Superbt goda tepåsar, Bergströms eller nåt sånt. Måste kolla upp. Gott gott bröd och juice, frukt och youghurt för den som vill. Plus lite äggröra med tillhörande korv och bacon. Finemang helt enkelt. Denna frukost intogs på en restaurang ute på en pir. Skulle säga att stilen och klassen var som J i Gåshaga. Alltså antagligen fancy värre, men väldigt väldigt trevligt. Och snygg inredning där också. Och trevlig personal. Väldigt trevlig personal.

Sen tog vi båten in till stan. Inte alla hotell som man kan åka båt ifrån, eller för all del som bokar kajplats om man kommer i egen båt. Båtresan tog lite längre tid än bussen men det var nog marginellt.

Å så trevligt! Hotell Villan vill jag tillbaka till!

ps. Hotell Villan öppnade såvitt jag förstår våren 2008 och har 26 rum. Rekommenderas varmt.

Annonser

3 svar to “Rapport bokmässan: Hotell Villan”

 1. Kristin september 29, 2008 den 11:21 f m #

  Å – mysigt!!!

 2. Malin september 29, 2008 den 9:16 e m #

  Vad kostade en natt???
  Låter ju som ett perfekt ställe att bo på när man hälsar på Göteborgarna!!!

 3. loveina september 29, 2008 den 9:43 e m #

  Svårt att säga vad det kostade eftersom det var bokmässa och då fläskar de allra flesta hotell på lite extra, bara för att de kan och ändå får kunder.

  Men jag tror inte att det är Göteborgs billigaste hotell direkt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: