Världens stordåd

11 Sep

Stordåd behöver inte alltid vara krig och stora upptäckter. Det kan vara små upptäckter också. Jag är till exempel fett imponerad av den som upptäckte att kålroten både fanns, var ätlig och dessutom god. Den ser ju ut som en sten, är hård som en sten, och ligger i marken som en sten.

Stod med en rejäl bamsing i handen igår. Visste inte var jag skulle börja. Var börjar man karva på en sten? Efter mycket möda lyckades jag dela den i två. Sen försökte jag få bort skalet och sen kom det fina ljusoranga typiskt kålrotiga fram. Jag smakade skeptiskt på en liten bit.

Herregud! Det var gott!

Jag tror att smaklökarna blivit vuxna långt före mig.

Annonser

6 svar to “Världens stordåd”

 1. Susann september 11, 2008 den 7:14 e m #

  Dax att prova blodpudding igen?

 2. Sandra september 11, 2008 den 7:38 e m #

  ojoj, seriösa vuxenpoäng på att äta kålrot!! Fast jag tycker iofs åxå att det är gott, och jag är inte vuxen för fem öre! haha..

 3. Emelie september 12, 2008 den 8:28 f m #

  Ett tips, gör mos på kålrot och morot, det är jätte mumsigt!! (Kan inte helt erkänna att jag tycker om kålrot än, det sitter hårt inne sen jag var liten och vägrade äta det… 🙂

 4. loveina september 12, 2008 den 8:39 f m #

  Hade just funderat på att testa att göra mos av resten av kålroten. Nu kanske det blir en blandning med morot om sambon inte misstycker. Tack Emelie!

 5. Kristin september 12, 2008 den 9:35 f m #

  Det är också grymt gott att skära kålroten i stora bitar, koka med potatis och purjolök i buljong, sedan mot slutet lägga i stora bitar av falukorv och äta med senap till! Och hårdbrödmacka! Supergod korvgryta à la Siwan.

 6. Camilla september 13, 2008 den 3:36 e m #

  Kålrot är oxå suveränt att hotta upp både köpt pyttipanna och dito köttsoppa med! Ja, eller ha i den i egengjord pytt eller köttsoppa! Kul att du upptäckt den, jag återupptäcker den med ett par års mellanrum och blir lika förvånad varje gång över att jag har glömt bort den 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: